sábado, 27 de marzo de 2010

Raó d’ésser / Razón de ser

(Català)
El 4 de Maig de 2010 es celebren eleccions en el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i hem pensat que fóra bo expressar, en l’Assemblea, la nostra opinió sobre el futur de la professió i, per tant, del Col·legi. El nostre objectiu és generar les suficients propostes i adhesions per a poder conformar una candidatura a l’assemblea i poder exposar-hi les propostes que haguéssim acordat entre tots nosaltres.

Per a nosaltres el Col·legi és una Associació de Tècnics que serveix, principalment, a l’interès d’aquests tècnics. Per tant, el seu objectiu principal és dotar a aquests tècnics de les eines necessàries i suficients per al correcte desenvolupament de la seva activitat professional. El Col·legi, com a col·lectiu, ha d’arribar on no arriben els Arquitectes com a tècnics individuals. Evidentment, una d’aquestes funcions és la representació del col·lectiu a la societat i en els diferents ens públics.

En els “posts” següents passem a enumerar els punts en els que el Col·legi ha de treballar/profunditzar/incidir,... ordenant les propostes en tres categories, que són:

a) Relació del COAC amb els Col·legiats

b) Relació del COAC amb altres Col·legis Profesionals i col·lectius

c) Relació del COAC amb la societat.


L’ordre de les propostes és númeric, no jerarquitzant, de tal manera que a mesura que el debat evolucioni es prioritzaran unes sobre d’altres.

Aquests punts busquen ser el principi d’una reflexió i debat, que possibiliti presentar una candidatura coherent i cohesionada en les pròximes eleccions al COAC. Candidatura que, per la seva mida i gènesi, ha de ser el més clara i directa possible, no buscant la globalitat, sino allò concret que permeti la nostra millora com a col·lectiu i com a professionals individuals. Si s’aconsegueix presentar candidatura i aquesta aconsegueix representació, l’objectiu serà aplicar els punts acordats, donant suport a aquells grups que tinguin idees iguals o equivalents a les nostres. Els companys que ens representin hauran d’informar a la resta dels acords aconseguits i, si no s’ha establert criteri respecte a un tema concret, iniciar el debat per tal d’arribar a una opinió conjunta sobre ell. Evidentment, Internet, amb les seves grans possibilitats, s’ha de convertir en el nostre punt de trobada.

A partir d’aquí, si t’ha semblat interessant l’exposició anterior i estàs d’acord amb la filosofia i mètode de treball, t’animem a què t’incorporis al nostre grup i expressis la teva opinió sobre els punts anteriorment esmentats, proposant el que creguis convenient.

S’ha de presentar la candidatura abans del 31 de Març i per a que sigui acceptada hem de ser, com a mínim, 5 representants. A partir d’aquí, tenim marge fins el dia 12-16 d’abril per a perfilar-la i començar a publicitar-la.

Javier Peña Arribas
Mª Lourdes Romeo Sus
Gonzalo Tarongi i Devai
Montserrat Bonet i Papell
Javier Martínez Marcos
Mateu Baylina Torreano
Cristina Castellví Esturi

(Castellano)
El 4 de mayo de 2010 se celebran elecciones en el Colegio de Arquitectos de Cataluña y hemos pensado que sería bueno expresar, en la Asamblea, nuestra opinión sobre el futuro de la profesión y, por lo tanto, del Colegio. Nuestro objetivo es generar las suficientes propuestas y adhesiones para poder conformar una candidatura a la asamblea y, poder así, exponer allí las propuestas que hayamos consensuado entre todos nosotros.

Para nosotros el Colegio es una Asociación de Técnicos que sirve, principalmente, al interés de estos Técnicos. Por tanto, su objetivo principal es que dote a estos técnicos de las herramientas necesarias y suficientes para el correcto desarrollo de su actividad profesional. El Colegio, como colectivo, debe llegar a dónde no llegan los Arquitectos como técnicos individuales. Evidentemente, una de esas funciones es la representación del colectivo en la sociedad y en los diferentes entes públicos.

En los “posts” siguientes pasamos a enumerar los puntos en los que el Colegio debe trabajar/profundizar/incidir,… ordenando las propuestas en tres grupos, que son:

a) Relación del COAC con los Colegiados

b) Relación del COAC con otros Colegios Profesionales y colectivos

c) Relación del COAC con la sociedad


El orden de las propuestas es numérico, no jerarquizante, de tal modo que a medida que el debate vaya evolucionando se priorizaran unas sobre otras.

Estos puntos buscan ser el principio de una reflexión y debate, que lleve a presentar una candidatura coherente y cohesionada en las próximas elecciones al COAC. Candidatura que, por su tamaño y génesis, debe ser lo más clara y directa posible, no buscando la globalidad, sino aquello concreto que permita nuestra mejora como colectivo y como profesionales individuales. Si se consigue presentar candidatura y está consigue representación, el objetivo será aplicar los puntos acordados, apoyando a aquellos grupos que tengan ideas iguales o equivalentes a las nuestras. Los colegas que nos representen deberán de informar al resto de los acuerdos establecidos y, si no se ha establecido criterio respecto a un tema concreto, iniciar el debate para llegar a una opinión sobre dicho punto. Evidentemente, Internet, con sus grandes posibilidades, se ha de convertir en nuestro punto de encuentro.

A partir de aquí, si te ha parecido interesante lo anteriormente expuesto y estas de acuerdo con la filosofía y metodología de trabajo, te animamos para que te incorpores a nuestro grupo y expreses tu opinión sobre los puntos anteriormente citados, proponiendo lo que consideres necesario.

Hay que presentar la candidatura antes del 31 de Marzo y para que sea aceptada tenemos que ser, como mínimo, 5 representantes. A partir de ahí, tenemos hasta el día 12-16 de abril para perfilar la candidatura y empezar a publicitarla.

Javier Peña Arribas
Mª Lourdes Romeo Sus
Gonzalo Tarongi i Devai
Montserrat Bonet i Papell
Javier Martínez Marcos
Mateu Baylina Torreano
Cristina Castellví Esturi

1 comentario:

  1. FELICITATS PER LA CANDIDATURA I PEL BLOG.
    ARA MÉS QUE MAI CAL QUE ELS JOVES PARTICIPEU EN EL COAC. ALGUNS VAREM COMENÇAR AIXI I ARA JA NO SOM JOVES, PERÒ ELS PROBLEMES SÓN MÉS I MÉS COMPLEXES. CRISIS, BOLONIA, OMNIBUS!!!!
    EDUARD
    GRUP DDD

    ResponderEliminar